Tags

, , ,

Cand ma gandesc la terapia Bowen, ma gandesc in primul rand la d-na Luiza Predescu si la impactul pe care dansa l-a avut in viata mea. M-a transformat dintr-o persoana tematoare si complet supusa sistemului alopat de sanatate , intr-o persoana sigura pe mine, pe corpul meu si pe puterea lui de vindecare. Aceasta valoroasa lectie de viata pe care am invatat-o de la dansa m-a ajutat sa imi refac principiile de viata, sa le bazez pe unele sanatoase,  cu respectarea unui regim de viata sanatos, si mai ales, chiar daca ma repet, sa am infinita incredere in corpul meu si in faptul ca se poate reface singur, atata vreme cat stim cum si suntem atenti la ceea ce este in interior, nu la ce se poate face din exterior.

Imi amintesc cu placere primele sedinte, cand, plina de teama intram in cabinetul doamnei Luiza cu toate spaimele mele capatate din experientele dureroase prin care trecusem, cu inca o intrebare – pentru mine capat de lume – pentru ca, intr-un minut dansa sa imi raspunda precis si la obiect , linistindu-ma si redandu-mi increderea in mine. A fost un proces de lunga durata, mi-am recapatat increderea pe masura ce efectele benefice ale terapiei incepeau sa se manifeste, iar intrebarile si spaimele mele gaseau raspunsuri logice si clare la un terapeut profesionist, capabil sa aiba rabdare ca sa-si ajute cu adevarat pacientii.

Am inceput sedintele de terapie Bowen cu d-na Luiza Predescu in anul 2012, dupa un diagnostic de tumora maligna la san , operatie, chimio si tot tacamul. In momentul acela primul fapt extraordinar pe care d-na Luiza l-a facut, ceva ca rupt din filmele SF pentru mine, a fost ca mi-a readus mentruatia dupa sase luni de zile de absenta, cauzate de radiatii si de chimioterapie; ceea ce dna Luiza a reusit sa faca in 3 zile(a incheiat protocolul hormonal joi si sambata mi-a revenit mentruatia), doctorii imi propusesera sa faca , bineinteles, cu tratament hormonal indelungat. Din fericire pentru mine nu am fost de acord cu terapia hormonala si am gasit-o pe dansa in schimb: zero pastille, zero iradieri, zero hormoni, zero stress.

Dupa aceea am continuat sedintele de  terapie Bowen de-a lungul anilor , facand sesiuni de cateva sedinte la intervale diverse de timp , dupa cum simteam nevoia  – de intretinere sau pentru diverse probleme punctuale. Am reusit sa imi echilibrez corpul si sa duc un stil de viata armonios.

Anul acesta, anul in care voi implini 40 de ani, am revenit la dna Luiza pentru tratamentul uzual , cum imi place sa il numesc, de mentenanta, si s-a intamplat si lucrul minunat, indelung asteptat – am intalnit o persoana deosebita si am hotarat ca este momentul, daca si va fi sa fie, sa ma pregatesc pentru a aduce pe lume un copil.  Bineinteles ca gandeam la momentul respectiv ca este posibil, in urma tratamentelor invazive sa fi devenit infertila, plus ce ne mai spun si doctorii, ca dupa o anumita varsta este greu pentru femei sa ramana insarcinate, si ma tot gandeam cat va dura pana cand voi ramane insarcina, if ever.  Spre marea mea suprindere, miracolul s-a intamplat din prima, si nu dupa vreun tratament alopat special pentru fertilitate ,ci dupa protocolul hormonal standard facut de d-na Luiza Predescu.

Implinim astazi, 27.10.2017 , 16 saptamani , suntem sanatosi, ne bucuram de fiecare zi, de miracolul pe care l-am trait si asteptam cu mare entuziasm sa il tinem in brate pe bebe.

Nu exista cuvinte pentru a exprima recunostinta , respectul si consideratia pe care i-o port doamnei Luiza. Va doresc ,doamna ,multa sanatate, sa aveti parte de toata lumina si soarele pe care reusiti sa le dati pacientilor si, in traditie chinezeasca, plec umil capul in fata dumneavoastra in semn de respect si multumire. Va imbratisez cu drag!…

Mirela C. – tel. 0767338398

28 octombrie 2017