Terapia Bowen – Luiza Predescu

Terapeut Bowen nivel master, Terapeut Niromathe, Terapeut DNM

Terapia Bowen (bowtech) – un dar pe care Tom Bowen l-a facut omenirii

Terapia Bowen (bowtech) este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente in lume in prezent; se bazeaza pe teoria conform careia, prin relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a se redresa, prin revenirea la echilibru si armonie. Aceasta tehnica de reechilibrare, foarte delicata si deloc invaziva, are capacitatea de a genera efecte profunde de normalizare functionala la nivel fizic si psihic.

Terapia Bowen

Tehnica Bowen (bowtech) a inceput sa fie predata in anii ’80 de catre Oswald Rentsch, unul dintre discipolii lui Tom Bowen, in Australia. De atunci si pana in prezent s-a raspandit peste tot in lume, incat astazi numarul terapeutilor Bowen depaseste 20000. Cum a fost posibil asa ceva ? Probabil ca nimic nu recomanda mai eficient o metoda de tratament (oricare ar fi ea) decat rezultatele. Oricata reclama ai face unui produs, daca el nu este de calitate, il poti vinde unui om o singura data, iar omul acela nu-l va recomanda nimanui altcuiva. Terapia Bowen s-a raspandit cu repeziciune datorita eficientei sale si, mai ales, datorita faptului ca este ,,prietenoasa” cu corpul uman, fara efecte adverse, fara manipulari in forta,fara niciun disconfort pentru cel aflat in suferinta. O sedinta de terapie Bowen este, inainte de orice altceva, o forma de relaxare, un mijloc de a te simti bine, atat de bine, incat la sfarsitul unei sedinte de aproape o ora, terapeutul care isi ajuta pacientul sa se ridice de pe masa de masaj, risca sa-l auda pe acesta intreband usor nemultumit:,,S-a si terminat ?!” Intotdeauna ceea ce e frumos si bun dureaza putin …pentru ca se schimba perceptia timpului.

Despre terapia Bowen genialul ei inventator nu a vrut sa dea prea multe detalii despre cum a ajuns sa o creeze, in marea lui modestie s-a marginit sa spuna ca ,,a fost un dar de la Dumnezeu”. Desigur ca pentru marea majoritate a oamenilor acesta n-a fost un raspuns multumitor, dar acest lucru n-a impiedicat nicicum tehnica Bowen sa se raspandeasca, pana la nivelul de a fi recunoscuta de sistemul asigurarilor de sanatate in mai multe tari, inclusiv Australia, si sa fie recomandata chiar de medici. La fel cum nu a impiedicat foarte multi medici, chiar si in Romania, sa devina terapeuti Bowen. Pentru ca este simpla, usor de aplicat, naturala, placuta si extrem de eficienta.

Ne-am obisnuit sa asociem ideea de ,,tratament” cu disconfortul si, inevitabil, cu teama de acest disconfort, probabil de aceea succesul terapiei Bowen este atat de mare, pentru ca pare ceva incredibil sa te insanatosesti fara sa platesti un pret dureros pentru asta.

De ce functioneaza tehnica Bowen ? Aici raspunsul este chiar foarte simplu: corpul uman este inteligent pana la ultima celula, sediul acestei inteligente nu este doar in creier, ci in tot corpul, iar cand acestui corp i se da informatia corecta (ca o tema de lucru, daca vreti), el va sti ce sa faca cu ea ; miscarile specifice, din care se compune orice procedura dintr-o sedinta de terapie Bowen, exact asta fac, transmit mesaje prin intermediul neurotransmitatorilor, declansand mecanismele naturale de autovindecare. Terapeutul Bowen nu e un vindecator, e doar un facilitator al actului de vindecare, adevaratul vindecator e chiar corpul insusi ! De aceea cred ca Tom Bowen a fost un geniu, pentru ca a avut o incredere totala si nu a subestimat niciun moment natura corpului uman, a stiut sa-l observe, sa-l asculte si sa-l inteleaga; a stiut sa gaseasca locurile precise in care il poti atinge bland, intr-un fel anume,pentru a-l elibera de disconfortul diverselor blocaje, incat sa-si gaseasca singur calea de a functiona normal.

Orice sedinta de terapie Bowen este conceputa spre a ajuta corpul sa-si regaseasca parametrii normali de functionare prin sine insusi, fara a-l invada cu substante chimice, cu manipulari riscante sau fortandu-i limitele cu metode nenaturale. Lumea in care traim azi este pe zi ce trece mai complicate si mai dificila : poluarea, stresul cotidian, alimentatia din ce in ce mai incorecta, imposibilitatea de a mai face si miscare dupa 8-10 ore de munca in spatii inchise reprezinta factori de agresiune fizica si psihica aproape constanti in asa-zisa lume moderna. Solutia pe moment poate fi reprezentata de medicamente, dar pe termen lung acumularea de substante nocive in corp nu e chiar cea mai buna idee. Din ce in ce mai multi oameni prefera solutii neinvazive, iar terapia Bowen este una dintre ele, caci ofera sansa de a reseta corpul, de a-l readuce la echilibru in ritmul sau propriu.

Succesul terapiei Bowen (bowtech) in intreaga lume este dat de eficienta ei si de gradul de confort resimtit de cei care apeleaza la aceasta tehnica – un adevarat dar lasat de Tom Bowen omenirii.

Derulează în sus