Cum actioneaza terapia Bowen?

Cum actioneaza terapia Bowen?

Terapia Bowen are un efect remarcabil la nivelul sistemului nervos autonom (vegetativ); acesta controleaza marea majoritate a functiilor corpului si este extrem de sensibil la stress.

Vindecarea se realizeaza atunci cand sistemul nervos autonom (S.N.A.) trece de la dominanta simpatica (responsabila de reactiile in situatii periculoase, cea care declanseaza raspunsul ,,lupta sau fugi”- cea guvernata de constient ) la dominanta parasimpatica ( activa in situatiile de odihna , cand conservarea energiei si reechilibrarea organismului predomina ; ea e guvernata de subconstient, de „sinele interior”, cel care face ca inima sa bata , stomacul sa digere, plamanii sa functioneze , etc , fara decizia noastra constienta ). In cadrul unei sedinte de terapie Bowen, miscarile executate de terapeut faciliteaza chiar aceasta trecere a corpului in dominanta parasimpatica a S.N.A., astfel incat este reactivata memoria celulara, responsabila de aducerea corpului in parametrii de echilibru fiziologic .

Miscarile executate in cadrul diverselor proceduri specifice acestei terapii , stimuleaza proprioceptorii si fibrele senzoriale de la periferia sistemului nervos , astfel incat informatia transmisa catre creier este decodificata ca impuls declansator al procesului reparator, de autovindecare .

Altfel spus – propriul dvs. corp este cel care ,,lucreaza” din plin pentru a va reda sanatatea ; terapeutul bowtech este un facilitator al procesului de autovindecare , un activator al „doctorului interior” care se afla in fiecare dintre dvs.

Cum actioneaza terapia Bowen?
Derulează în sus