Cum functioneaza terapia Bowen?

Cum functioneaza terapia Bowen?

Spre deosebire de alte tehnici fizice, terapia Bowen nu utilizeaza manipulari fortate ; ar fi o greseala sa o asociati cu masajul, kinetoterpia sau orice altceva , caci terapeutul bowtech nu impune corpului dvs. sa execute o comanda , ci initiaza si ii permite acestuia sa ia masurile necesare pentru auto-vindecare , in felul si in ritmul sau propriu. Fiecare pacient e o fiinta umana unica , de aceea fiecare corp va avea un raspuns individual la terapie , in functie de spectrul problemelor personale de sanatate .

In timpul unei sedinte de terapie Bowen terapeutul va executa o serie de miscari delicate , cu presiune moderata practicare cu degetele asupra muschilor si a tesuturilor articulare.  Aceste miscari vor declansa o vibratie de-a lungul traseelor nervoase specifice , aceasta va fi receptata, analizata si procesata la nivelul sistemului nervos autonom care va initia procesul de auto-vindecare in functie de nevoile dvs. individuale .

Intre diversele serii de miscari ce se executa in cadrul sedintelor , se lasa pacientului pauze de cel putin 2 minute – necesare procesarii informatiei care v-a fost transmisa si initierii raspunsului .

In timpul sedintei de terapie va veti simti confortabil si va veti relaxa progresiv, reinvatand sa va percepeti propriul corp; din pacate viata trepidanta si agitata pe care o traim a rupt in cele mai multe cazuri  legatura intima cu noi insine , incat nu mai percepem semnalele corpului decat atunci cand devin violente : durere, senzatie de oboseala continua , etc.   E timpul sa deveniti mai receptivi si mai apropiati de cel mai bun si cel mai vechi prieten al dvs. – propriul corp …iar bowtech va va ajuta in acest sens .

La finalul sedintei de terapie Bowen va veti simti foarte relaxat; cei mai multi pacienti raporteaza o foarte buna stare de spirit , devin deschisi, comunicativi , optimisti – dovada clara ca deja corpul,,lucreaza” si incepe cu esentialul : sunteti pozitivi si aveti tonusul psihic optim necesar reechilibrarii.

Urmatoarea sedinta va fi fixata dupa 7 zile , timpul optim necesar corpului dvs. sa prelucreze informatia primita si sa ia masurile care se impun. Ce se intampla in acest interval de timp ?
– deplasarile osoase se realiniaza
– tensiunile musculare se elibereaza si circuitul limfatic se normalizeaza
– meridianele energetice se restabilesc
– echilibrul psihic se reinstaleaza
– intregul corp este revitalizat
Numarul de sedinte necesare este in functie de gravitatea si vechimea problemelor cu care va confruntati.

Cum functioneaza terapia Bowen?
Derulează în sus