Terapia Bowen – Luiza Predescu

Terapeut Bowen nivel master, Terapeut Niromathe, Terapeut DNM

Terapia Bowen pentru hernie de disc cu o fragmentare osoasa

Ma numesc Irina C., am 41 de ani si, ca de obicei, in situatie de criza, am apelat la mainile vindecatoare ale d-nei terapeut Luiza Predescu. Beneficiasem deja, la sfatul prietenei mele, de „harul” d-nei terapeut pentru a scapa de niste dureri de cap, cu doi ani in urma, deci stiam ca am o sansa din nou. De data aceasta diagnosticul pus de medicul neurochirurg in urgenta, a fost hernie de disc lombara; urma sa fac si un RMN, dupa care sa stabilesc cu medicul variantele de tratament, prima alegere fiind interventia chirurgicala.

Durerile de sold, de picior, de spate, de coccis si nu in ultimul rand amorteala piciorului drept, m-au determinat sa apelez la doamna Luiza, imediat ce m-am intors de la spital, dupa vizita in urgenta. A doua zi, 26 mai, am inceput sedintele de terapie. Pana am fost programata la RMN-10 iulie- am facut sedinte de terapie, cu incredere constanta in rezultat. La inceput nu puteam sa dorm, sa stau in sezut, sa merg cu masina mai mult de 5-10 minute fara sa ma ridic in picioare, nu mai stiam pe ce parte sa ma mai asez in pat, ma trezeam din somn cu dureri ingrozitoare de sold si cu senzatia ca cineva imi rupe, efectiv, gamba. Pentru mine durerile au fost comparabile ca intensitate cu cele de nastere, fara a exagera deloc. Am nascut pe cale naturala doi copii, deci stiu ce spun.

Cum era de asteptat, d-na terapeut a anticipat chiar de la inceput o problema mai grava, pe care RMN-ul avea sa o confirme; era o hernie lombara L5-S1, dar cu urmatoarele precizari : „un fragment voluminous din discul L5 este rupt si migrat posteromedian in dreapta, caudal de planul discului, compresiv pe radacina S1 dreapta in recesul lateral…”

RMN
RMN

Raspunsul d-nei terapeut, atunci cand i-am trimis RMN-ul, a fost profesionist si obiectiv: „din pacate, nici eu nu cred ca poate fi evitata interventia chirurgicala”. Numai ca eu ma simteam deja mult mai bine si am preferat sa cred ca dumneaei poate mai mult decat crede si sa ma iau dupa ce simt, nu dupa ce zice RMN-ul. De altfel si medicul, vazand ameliorarea importanta la care reusisem sa ajung prin terapie, m-a sfatuit sa continui, cu atat mai mult cu cat si daca se intervine chirurgical, problema poate reaparea peste cativa ani ceva mai sus pe coloana, lucru pe care il stiam si eu si doamna Luiza. Asa ca am ales sa plec intr-o minivacanta la munte, convinsa ca terapia isi va face in continuare efectele; am facut trasee accesibile cu urcat pe munte si catarat la cules de zmeura – cu limitele impuse de starea pe care stiam ca o am. Am reluat dupa o pauza de o saptamana terapia si, spre bucuria mea, am surprins-o si pe d-na Luiza cu lipsa durerilor care ma chinuiau cu cateva saptamani in urma.

Acum-septembrie – merg la terapie Bowen pur si simplu din placerea de a beneficia de avantajele ei; asa cum am spus, cu limitele impuse de diagnostic, incerc sa am o viata cat mai aproape de normal; printre altele am reusit sa dansez toata noaptea la o petrecere, ceea ce acum cateva saptamani era de neconceput. De prisos sa mai adaug ca recomand tuturor celor care se confrunta cu astfel de probleme terapia Bowen, cu incredere maxima in mainile doamnei terapeut Bowen si in modul in care alege din multidudinea de proceduri, de la o sedinta la alta, exact ceea ce trebuie la momentul respectiv pentru ca pacientul sa progreseze. Daca eu pot tine sub control – cu ajutorul dumneaei „fragmentul voluminos” plimbaret din discul intervertebral, sunt convinsa ca oricine apeleaza la aceasta terapie va gasi alinare.

Daca va intrebati cate sedinte trebuie sa mai fac, raspunsul e ca nu trebuie. Doamna terapeut nu impune niciodata un anumit numar de sedinte, pacientul e cel care decide momentul la care se simte bine si crede ca se poate descurca si singur, la fel cum poate decide sa continue cat are chef, eventual pentru relaxare.

Nu gasesc cuvinte potrivite sa-i multumesc doamnei Luiza si nu le voi gasi vreodata; cand esti in dificultate, ai face orice sa scapi de chin, dar, inainte de operatie, eu am preferat sa ma intorc la terapia Bowen. „Multumesc” e prea putin… Acum pana si medicul neurochirurg nu mai vede ca prima optiune operatia, ci un mod de viata guvernat de grija si atentie – quot erat demonstrandum !! Terapia Bowen poate tine piept chiar si cutitului uneori – cel putin in cazul meu a reusit asta.

Irina C. – Telefon indisponibil, conform Regulamentului General Privind Protecţia Datelor
14 septembrie 2015

Terapia Bowen pentru hernie de disc cu o fragmentare osoasa
Derulează în sus