Terapia Bowen – Luiza Predescu

Terapeut Bowen nivel master, Terapeut Niromathe, Terapeut DNM

Terapie Bowen pentru scolioza toraco-lombara

Ma numesc Andreea C. si am 17 ani . In anul 2011 am fost diagnosticata cu cu scolioza toraco-lombara . Timp de 6 luni am facut exercitii fizice la spital, menite sa stopeze evolutia scoliozei, dar , din pacate , acestea nu au avut niciun efect , iar cea de-a doua radiografie a indicat agravarea curburii.

Atunci am facut primul corset Cheneau, pe care l-am purtat un an , fara rezultate satisfacatoare, dat fiind ca la sfarsitul lui 2012 mi s-a facut un nou corset , adica alti bani si alte chinuri – nu e chiar o distractie sa porti un astfel de corset . Acesta a fost momentul in care am luat decizia sa incerc si alte metode de vindecare, atata timp cat medicina conventionala nu functionase .
Astfel , am descoperit pe internet terapia Bowen si am hotarat sa o incerc . In ianuarie 2013 am inceput sedintele de terapie Bowen cu doamna Luiza Predescu . Dumneaei nu s-a hazardat sa ne garanteze mie sau parintilor mei ca imi va corecta coloana , ne-a explicat doar ca este vorba despre un protocol de sedinte insotit de anumite exercitii fizice pe care va trebui sa le fac singura acasa exact asa cum mi le va arata de sase ori pe saptamana , unele dintre exercitii fiind concepute chiar de dumneaei . A insistat sa respect ordinea precisa a secventelor acestor exercitii si mi-a precizat foarte clar ca nu trebuie sa repet niciunul dintre aceste exercitii decat pana la limita confortului , lasand corpul sa-si creasca randamentul muscular de la o zi la alta .
Eficienta sedintelor de terapie Bowen insotite de exercitiile zilnice s-a vazut inca de la inceput , la un moment dat chiar la modul spectaculos , cand la a saptea sedinta mi s-a corectat rotatia interna a femurului la piciorul stang . Nimeni nu observase ca aveam aceasta problema deloc neglijabila , desi fusesem vazuta de medici inainte . Aceasta corectie a fost o etapa decisiva in corectarea pozitiei pelvisului si , implicit , a coloanei vertebrale.
In scurt timp am renuntat la corset , iar rezultatele au fost cu fiecare saptamana mai evident pozitive , net superioare rezultatelor obtinute in urma purtarii corsetului . Continui si acum sa fac exercitiile indicate de doamna Predescu , deoarece mi s-a explicat ca rezultatele obtinute e bine sa fie consolidate prin pastrarea muschilor la un bun nivel de forta si flexibilitate , cu atat mai mult cu cat , din cauza purtarii corsetului , coloana mea incepuse sa se rigidizeze . Oricum , aceste exercitii mi-au devenit acum o a doua natura , ma simt in forma facandu-le si mi-ar lipsi daca le-as intrerupe.
Recomand oricui are probleme de sanatate sa apeleze la terapia Bowen, in special adolescentilor ca mine , care se chinuiesc urmand metodele dure si , in cazul meu , ineficiente ale medicinei conventionale .
Acordati-va o sansa ! Nu e nevoie sa aveti incredere , terapia Bowen nu e ceva in care trebuie sa crezi ca sa aiba efect , ea pur si simplu functioneaza , o sa intelegeti cand o sa simtiti cu cata precizie se lucreaza in timpul unei sedinte .
Andreea C. / Telefon indisponibil, conform Regulamentului General Privind Protecţia Datelor / 18 iunie 2013

Terapie Bowen pentru scolioza toraco-lombara
Derulează în sus