Terapia Bowen – Luiza Predescu

Terapeut Bowen nivel master, Terapeut Niromathe, Terapeut DNM

Terapie Bowen pentru stres

Ma numesc Carmen T. si am 36 de ani. O cunosc pe doamna Luiza Predescu de un an si jumatate , timp in care dumneaei mi-a schimbat viata, asa ca m-am hotarat sa scriu si eu cateva randuri despre aceasta experienta.

Am ajuns la aceasta terapie pentru ca eram intr-o situatie grava in care riscam sa-mi pierd si job-ul si familia. Lucram ca manager de vanzari intr-o companie multinationala, o munca interesanta, pasionanta chiar, in care aveam multi oameni in subordine, dar si foarte multa bataie de cap. Acasa – un sot si doi copii care aveau nevoie de atentia si de afectiunea mea, dar care, treptat, au ajuns sa vada doar o femeie mereu obosita si nervoasa, pur si simplu ma transformam de la o zi la alta in ceva de nerecunoscut , fiind constienta de asta , dar fiind si incapabila sa controlez situatia . Rand pe rand au aparut tot felul de probleme : dureri de cap, insomnii , stari de nervozitate , dureri de spate, culminand cu tahicardie , stari inexplicabile de greata, zile in care mancam in exces, altele in care nici nu suportam sa vad mancare. Ca si cum n-ar fi fost suficient, viata mea conjugala era ca si terminata …tulburari de ciclu, libidou aproape inexistent .

Sigur ca n-am stat cu mainile in san, pentru fiecare problema in parte am facut tot felul de investigatii si am ajuns la numerosi medici . Analizele nu aratau nimic prea grav, dar simptomele mele erau multe si suparatoare, asa ca aveam atatea retete si atatea medicamente prescrise, incat mi-era si frica sa ma gandesc ca le-as putea lua pe toate . In momentul in care mi s-a sugerat sa merg si la un psihiatru, n-am mai dormit o noapte intreaga . Am stat si am cautat pe internet pana dimineata, cautand o solutie exact acolo unde nici nu vrusesem vreodata sa ma gandesc – domeniul terapiilor alternative . Deci eram disperata !

Asa am gasit-o pe doamna Luiza ; ideea ca practica o terapie holistica mi s-a parut ca poate avea sens . Dimineata am sunat, m-am programat la o sedinta si peste doua zile, iata-ma la cabinetul Bowen . Astazi aceasta doamna imi este ca un prieten in care am incredere absoluta, dar prima intalnire cu dumneaei a fost catastrofala .

Ma dusesem sa-i spun o mie de probleme, sa-i cer sa-mi explice si sa ma convinga ca terapia asta functioneaza si, in loc de asta, am gasit un om calm, dar ferm care nu parea sa empatizeze cu mine ; s-a apucat sa-mi faca o fisa, sa noteze date exacte despre mine, sa se uite pe documentele medicale, iar dupa 15 minute sa ma invite pe masa de masaj ca sa incep prima sedinta . I-am spus ca mai am nevoie de lamuriri despre terapie, mi le-a dat in cateva fraze, dar eu voiam sa stiu mai mult, asa ca m-a invitat sa ma uit cu atentie pe site, unde voi gasi informatie suficienta . Raspunsul m-a scos din sarite, voiam asigurari, garantii, etc, dar am avut surpriza sa-mi spuna zambind :,, Doamna, eu conduc acest cabinet, nu dvs, si acesta e un cabinet Bowen, nu unul de psihoterapie . Fiti curajoasa si hai sa ne-apucam de treaba, daca tot ati ajuns la mine “. Punct ochit, punct lovit . Luni intregi m-am gandit pe urma la cuvintele astea – au fost exact cele care m-au impiedicat sa plec, pentru ca intr-adevar imi era frica, desi nu voiam sa recunosc iar ideea de a ajunge la psihiatru nu-mi convenea deloc . Asa ca am facut prima sedinta doar ca sa-i demonstrez ca sunt un om puternic si am plecat de acolo hotarata sa nu revin . Dar …deja din primele zile ma simteam mult mai bine, mult mai calma, mai senina, mai relaxata, cu o minte mult mai clara si cu un tonus psihic mai bun.

Asa ca am revenit . Dupa vreo cinci sedinte au disparut durerile de spate si de cap, apoi, rand pe rand, toate celelalte probleme. Treptat am inteles ca aceasta doamna terapeut vede prin oameni, are ca un al saselea simt care le intuieste punctele vulnerabile, ca e blanda sau dura, indulgenta sau ferma, dupa cum o cere situatia. Dupa vreo 12 sedinte la capatul carora eram ca noua, am intrebat-o ce am avut, iar dumneaei a raspuns zambind amuzata: ,, Nimic, doar stres “. M-a asigurat ca stresul poate sa dea toate simptomele mele nenorocite si ca, in timp, poate dezvolta boli in toata regula.

Iata de ce acum nu mai sunt un pacient, dar m-am transformat intr-unul dintre clientii aproape permanenti, oameni care au, ca si mine, job-uri frumoase dar extrem de solicitante. Terapia Bowen mi-a schimbat viata, caci reusesc sa fiu activa 9-10 ore pe zi, sa-mi coordonez subordonatii cu calm si echilibru, sa ofer familiei mele afectiunea si atentia pe care o merita, fara sa ma trezesc cu tot felul de probleme de sanatate. Pentru mine intalnirea cu doamna Predescu a fost una de destin : nu trebuie sa renunt la nimic din tot ce am realizat cu mult efort si, in plus, am castigat un mare prieten.

Daca exista sceptici, ca si mine candva, care nu cred ca o terapie alternativa i-ar putea ajuta, le spun doar atat : mergeti la o prima sedinta Bowen, numai una ! Si-o sa intelegeti.

Imi pare extrem de rau ca nu-mi pot lasa aici numarul de telefon, dar sunt deseori plecata in strainatate in interes de serviciu, iar cand sunt in tara, asa cum spuneam mai sus, am un job super solicitant, care efectiv nu-mi permite sa stau la povestit.

Va multumesc din suflet, doamna Predescu, pentru ca ati stiut din primele 20 de minute ce e cu mine, pentru ca ati stiut cum sa-mi controlati prima decizie si pentru ca mi-ati redat tot ce aveam mai drag si eram pe cale sa pierd.

Carmen T.

Telefon indisponibil, conform Regulamentului General Privind Protecţia Datelor
12.11.2011

Terapie Bowen pentru stres
Derulează în sus