Anxietatea

Anxietate - Terapia Bowen

Tratament anxietate cu terapia Bowen

In ritmul adeseori anormal al vietii noastre moderne, apar, cum era de asteptat, dovezi din ce in ce mai pertinente ale faptului ca nu am fost proiectati de mama natura sa rezistam la indiferent ce si, mai ales, dovezi ale faptului ca fiecare persoana e unica in felul ei- ne comportam, ne adaptam si reactionam diferit la mediu si la factorii de stres.

„Cum scapi de anxietate?” – pare sa fie o intrebare pe care oamenii si-o pun din ce in ce mai frecvent, iar varsta de la care apar simptome de anxietate a coborat tot mai mult in ultimii ani, incat a ajuns sa fie o problema inclusiv a adolescentilor.

Anxietatea, descrisa ca o stare difuza de neliniste, poate exista la un moment dat in viata indiferent cui, ca o reactie fireasca la diverse emotii- o stare care va trece in mod firesc pe masura ce persoana respectiva se va indeparta de evenimentul/emotia care a produs-o. Anxietatea devine o problema patologica abia atunci cand starea de anxietate ajunge la un asemenea nivel de severitate, incat impiedica persoana afectata sa mai aiba o viata normala si sa relationeze optim cu ceilalti. Orice persoana care incepe la un moment dat sa aiba stari de anxietate se va percepe pe sine in mod diferit si va fi constienta ca are o problema, dar ii va fi dificil sau chiar imposibil s-o controleze prin vointa proprie, de aceea va apela la tratament specializat – medicamentos sau prin psihoterapie (uneori ambele). Medicamentele pot controla starile de anxietate, dar, asa cum stie oricine, vor avea si reactii adverse, uneori dificil de suportat.

Din fericire exista si o alta posibilitate de a rezolva aceasta problema, pe cat de neplacuta, pe atat de descurajanta pentru cei afectati. Foarte multe persoane suferind de anxietate si-au gasit alinarea apeland la terapia Bowen, care se practica peste tot in tara. In abordarea terapiei Bowen anxietatea nu e o problema strict psihica, ci o problema a intregului corp, asadar va fi tratata ca atare prin proceduri specifice, care vor urmari resetarea corpului la toate nivelele: fizic, chimic, emotional. E o terapie blanda, complet neinvaziva si extrem de placuta. Unul dintre cabinetele de terapie Bowen la care puteti apela este si cel al terapeutului Luiza Predescu din Bucuresti.

Anxietatea
Derulează în sus